Gemma Pasqual: “Per a mi les noves tecnologies són molt útils”

a Cultura/Persones Extraordinàries

L’autora de la trilogia juvenil protagonitzada per Xènia, explica que, per crear els seus personatges, es basa en persones de la realitat, però sempre hi ha una part que canvia de la seva personalitat

A finals de gener ens va visitar l’escriptora Gemma Pasqual i Escrivà, autora de la trilogia juvenil, Xènia, tens un whatsapp; Xènia, keepcalm i fes un tuit i Xènia, estimar no fa mal. Llibres que llegim a primer i segon d’ESO. Durant la seva xerrada li vam poder fer una petita entrevista que presentem a continuació.

Quina és la teva opinió sobre les noves tecnologies que ens acompayen dia a dia?

Per a mi les noves tecnologies són molt útils. T’ajuden molt en estudis i més. Però a vegades, les persones les utilitzem massa temps al dia. Si no les utilitzen adequadament, et roben tot el temps per escriure un llibre.

Quant de temps trigues en escriure un llibre?

Depèn de l’edat de les persones que el llegeixen. Si el llibre el llegeixen nens petits de cursos com tercer i quart trigo dues setmanes o un mes. Si és per a joves, entre dos i tres mesos, però quan és per persones més adultes mínim sis mesos.

D’on agafes la inspiració pels personatges dels teus llibres?

Jo em baso en persones de la realitat, però sempre hi ha una part que canvio de la seva personalitat.

Des de petita has volgut ser escriptora?

No, jo sempre he sigut una gran lectora i pensava que ser escriptora era una cosa molt complicada i important, i que mai arribaria a ser-ho. Jo volia ser escriptora o pintora. Els meus pares no eren gaire bons lectors però el meu avi sí que ho era. Els meus pares volien que en un futur jo fos enginyera però mai m’havia agradat del tot. 

Quin va ser el teu primer llibre?

Jo vaig començar quan era més petita. Vaig començar escrivint poemes. Després de molt temps, quan ja era adulta i el meu fill acabava de néixer, vaig crear un llibre de la vida del meu fill quan ja era una mica més gran. Primer només el vaig fer per a mi perquè em feia vergonya ensenyar-ho a més persones. Un dia, el meu marit ho va llegir i va dir que estava molt bé. Després de pensar-hi moltes vegades vaig decidir publicar-lo.

Quin dels teus llibre t’agrada més?

La veritat és que no puc escollir entre tots els meus llibres, perquè m’agraden tots. Per exemple, uns pares no poden escollir entre un dels seus fills. 

Com comences un llibre?

Normalment sempre començo un llibre amb una paraula. Aquella paraula és només una, però que conté moltes més coses. A partir d’aquesta paraula vaig agafant més i més idees. Després faig una estructura i després faig una història. Si no m’agrada la història que he creat amb aquella paraula, agafo una altra paraula fins que escric una bona història.

(Castellano) Hola, me llamo Lucia Roca, soy estudiante de la escuela La Mirandas la clase 1ESO-C y tengo 12 años. Me considero una persona no muy atenta, me distraigo muy rápido, pero soy muy obediente y muy alegre. Me gusta mucho la música, de todo tipo menos la música clásica.

(English) Hello, my name is Lucia Roca, I’m a student of La Miranda. I’m in 1ESO-C and I am 12 years old. I consider myself not very attentive person, I get distracted very quickly, but I am very obedient and very cheerful. I like music, of all kinds except classical music.

(Català) Hola, em dic Lucia Roca, sóc estudiant de l'escola La Mirandas la classe 1ESO-C i tinc 12 anys. Em considero una persona no molt atenta, em distrec molt ràpid, però sóc molt obedient i molt alegre. M'agrada molt la música, de tota mena menys la música clàssica.